Långritt med trubbel

Idag planerade vi en långritt med Spadi och Ronya!  Vädret perfekt! 3 plusgrader och sol! Elisabeth med Embla vill följa med också.

Klockan 10 möttes vi på stallbacken och ställde snabbt i ordning hästarna. Turen gick från Bäjeby till Tallmyra där vi tänkte ta ett break och fika. En tur på ca 8 km. Första biten är på asfalt så Spadi, Ronya och Embla kunde i lugn och ro skritta upp lite flås. Första halvan gick sedan på snötäckta grusvägar där hästarna sträckte ut i både trav och tölt! Superkul!

Efter en stund vek vi av från vägen och kryssade oss mellan gärdena upp till salixen. Här var snön kvar och bitvis fick hästarna pulsa ordentligt. 

Anna klagade på att Spadi halkade ett par gånger och vi undrade om han tappat några broddar. Då såg Elisabeth att han tappat en hel sko! Vänster fram, borta! Stackars krake! Kan inte har varit lätt för honom. Den måste ha skavts av när vi pulsade genom skaren en stund tidigare.

Som tur var hade vi kommit fram till Tallmyra men frågan var hur gör vi nu? Kan ju knappast rida honom tillbaka en knapp mil!

Vi bestämde att jag och Elisabeth rider tillbaka på en gång och så hämtar jag Bäjebys transport och hämtar upp Spadi! Anna kunde gå upp och ställa honom i "vår" hage i väntan.

Sagt och gjort, Spadi och Embla galopperade tillbaka till Bäjeby. Släpet kopplades på och medans Elisabeth fixade med Embla och Ronya åkte jag tillbaka hem till en väntande Spadi pch Anna. 

Hemma hade det inte gått någon större nöd på Spadi. Han hade mumsat gräs i gräsmattan hela tiden. Värre var det för Anna som inte hade kunnat ställa honom i hagen eftersom älgarna hade rivit delar av staketet. (mer jobb i vår, suck :-) Hon var genomfrusen och kissnödig!

Lastningen gick galant även om Spadi var ganska nervös. Vi var också ganska nervösa då det var fösta gången vi lastade häst på transport. Men det gick som sagt bra!

Turen tillbaka för Spadi blev alltså i transport, inte vad vi räknat med! Hovslagarn kommer imorgon bitti så då får det bli en ny tur för honom!

Själv känns det enormt bra nu! Det är såå skönt att vara ute med hästarna. Särskilt ett par timmar. Det enda är väl att jag har ordentligt ont i bumpen! Tre timmar i sadeln behöver man träna mer för inser jag. 

På't igen imorrn!

4 Jan 2013