Hästar hela helgen

Under trettonhelgen blev vi hästvakter! Vi blev tillfrågade om vi kunde ta hand om Ronya ett par dagar. Vi var inte svårövertalade. Suveränt att ha två hästar under helgen, nu skulle det ridas! Efter Spadis sko-tapp på fredagen var Anna laddad att komma ut igen, hon blev ju snuvad på halva turen.

Halv tio på lördagmorgonen fick Spadi sin nya sko med fyra nya fräscha broddar. De behövs verkligen nu när det är så isigt.

Geira, Vajna, Ronya och Spadi gjordes i ordning för dagens tur

Ryktas, sadlas och fixas!

 Turen gick över Andersta och var fantastisk! Solen sken och på en liten skogsväg fick hästarna sträcka ut i en ordentlig galopp!

Det blev en ganska lång tur och vi var inte tillbaka förrän efter lunch, men det gjorde verkligen inget. Väl hemma i stallet blev det dramatiskt! Fler hästar hade kommit in och när det kom fram kraftfoder blev det lite tumult och Ronya lyckades slita av sin grimma! Trasig lädergrimma på hästen vi vaktar! Skit också! Ronya själv klarade sig bra vilket var viktigast.
Vi fick tag i en sadelmakare som kunde ta sig an grimman redan på söndagen! Fantastisk tur denna helg, hovslagare på plats när Spadi tappade skon och sadelmakare redo när grimman gick sönder! Bra service i Enköpingstrakten!
På söndagen var vi ute tidigt i stallet. Embla skulle bli vårt sällskap idag.
Det blev en rejäl skogstur där islandshästarna visade sig från sin allra bästa sida. De tar sig banne mig fram överallt!
När vi kom hem efter denna tur var vi ordentligt möra! Tre fantastiska dagar på hästryggen med fint väder, pigga hästar och lagom med äventyr! Undrar varför inte fler har häst!!!
Ser redan fram mot nästa tur!
6 Jan 2013